Mitä eroa on eri peltikattotyypeillä?

Peltikatto | konesaumakatto | lukkosaumakatto | profiilipeltikatto | Peltikatot

Mitä eroa on eri peltikatto -tyypeillä?

Profiilipeltikatto, lukkosaumakatto, konesaumattu peltikatto – mitä eroa niillä on? Lue, mitä eroa on eri peltikattotyypeillä, ja ota yhteyttä kysyäksesi lisää!

kattoremontti / kattoremontit, kattoremontti uusimaa / Kattoremontti pirkanmaa, konesaumakatto / konesaumakatot, konesaumakatto uusimaa / konesaumakatto Pirkanmaa, Profiilipeltikatto / profiilipeltikatot, Profiilipeltikatto Uusimaa / profiilipeltikatto Pirkanmaa, Lukkosaumakatto / lukkosaumakatot, lukkosaumakatto Uusimaa / lukkosaumakatto Pirkanmaa, kuntokartoitus / kuntokartoitukset, Kuntokartoitus uusimaa / kuntokartoitus Pirkanmaa, kattohuolto / kattohuollot, Kattohuolto uusimaa / kattohuolto pirkanmaa, Katon huolto, katon huolto uusimaa / katon huolto pirkanmaa, katon maalaukset, Peltikaton maalaus uusimaa / peltikaton maalaus pirkanmaa, Kattovuoto, vuoto, vuotopäivystys, katon vuotopäivystys, katon vuoto, kattopäivystys, katon päivystys

Peltikatto on talon viides julkisivu – valitse se siis huolella

Katto on kodin viidennes julkisivu, joka saa talon näyttämään joko upealta tai rähjäiseltä. Pelti onkin tähän asiaan erinomainen katemateriaali. Se on kestävä ja helppohoitoinen valinta, joka soveltuu lähes kaiken mallisiin kattoihin, mutta samalla varmistaa, että talo on on myös esteettisesti miellyttävä. Mutta mitä eroa on eri kattotyypeillä, ja miten valita se itselle oikea?

Profiloitu peltikatto, lukkosaumattu peltikatto ja konesaumattu peltikatto valmistetaan jokainen pellistä, mutta muuta yhteistä niillä ei oikeastaan ole. Samalta näyttävä peltikatto voi siis todellisuudessa kestää käyttöä täysin eri tavalla. Pläkkärit kertovat, miten konesaumattu peltikatto eroaa normaalista katosta, ja miksi konesaumattu peltikatto on juuri suomalaisten suosima vaihtoehto.

peltikatto, peltikatto uusimaa, peltikatto pirkanmaa, peltikatot, profiilipeltikatto, koesaumakatto, lukkosaumakatto, uusimaa ja pirkanmaa

Saumattu peltikatto on kestävä ja varma valinta

Saumattu peltikatto on erittäin kestävä ja pitkäikäinen kattotyyppi. Se koostuu saumatuista peltilevyistä, jotka ovat kiinnitettyinä toisiinsa salpa- ja kartionipputekniikalla. Saumapeltikatto on tyypillisesti hyvä valinta monimutkaisten tai jyrkkien kattojen rakentamiseen. Saumapeltikattoja ovat muun muassa konesaumakatto ja lukkosaumakatto.


Konesaumattu peltikatto

Konesaumakatto on suomalaisten suosimin katetyyppi

Konesaumattu peltikatto eli konesaumakatto on yksi perinteisimmistä peltikattotyypeistä. Se koostuu pitkistä pelleistä jotka kiinnitetään toisiinsa vieretysten muodostamalla reunoihin saumat asennuksen yhteydessä. kattopellit saumataan toisiinsa kiinni rei’ittämisen sijaan – konesaumakaton peltejä ei siis kiinnitetä toisiinsa kiinni ruuveilla, vaan tuplasaumauksella. Muun muassa läpiviennit, piiput, harjat ja jiiripellit myös saumataan kiinni kattoon. Tiivistettynä konesaumattu peltikatto on kestävä ja pitkäikäinen, mutta se vaatii ammattilaisen asennuksen.

Miksi valita konesaumattu peltikatto?

 • Konesaumakatto on pitkäikäinen katemateriaali, joka omaa parhaan säänkeston. 
 • Konesaumakatto tuo mukanaan pienet ylläpitokustannukset.
 • Konesaumakatto on vesitiivis valinta, sillä siihen ei tehdä ainuttakaan reikää. 
 • Konesaumakatto on ainoa peltikatto, joka sopii kodille kuin kodille.
 • Konesaumakatto ihastuttaa upealla, ajattomalla ulkonäöllään

Konesaumattu peltikatto tunnetaan perinteisenä, aitona peltikattona, joka on monen mielestä se ainoa oikea – se on muodostunut etenkin suomalaisten omakotitalojen omistajien suosikiksi. Eikä ihme – sukupolvelta toiselle säilyvä saumattu peltikatto sopii Suomen vaihteleviin sääolosuhteisiin ja erilaisiin koteihin kuin nenä päähän!

Konesaumattu peltikatto | Uusimaa | Pirkanmaa

Pyydä tarjous konesaumakatosta!

Tilaa Pläkkäreiden suosituin palvelu konesaumakatto yksityisille- & yritystahoille. Lue lisää palvelusta!

konesaumakatto, konesaumakatot, uusimaa ja pirkanmaa

lukkosaumattu peltikatto

Lukkosaumakaton asentaminen on nopeampaa kuin konesaumattu peltikatto

Lukkosaumattu peltikatto on myös kestävä peltikatto, joka koostuu konesaumakato tapaan suurista peltilevyistä, mutta jotka kiinnittyvät toisiinsa saumojen sijaan lukkojen avulla. Lukkopeltikatto on helppo asentaa, ja se sopii erityisesti jyrkille katoille.

Lukkosaumakaton pelti kiinnitetään ruuveilla, jonka rinnalle asetettu seuraava pelti lukkiutuu edellisen päälle. Tästä tulee nimitys lukkosaumakatto. Lukkosaumakatto ei vaadi erityistyökaluja tai erityisosaamista, joten sen asentaminen on esimerkiksi konesaumakattoa nopeampaa.

Kuten kaikki muutkin peltikatot, lukkosaumakatto valmistetaan käsin, joten valitse peltikattosi asentajaksi alan ammattilainen. Me Pläkkäreillä olemme erikoistuneet peltikattoihin, joten voit olla varma, että peltikattosi saa viimeistellyn ja laadukkaan lopputuloksen.

Lukkosaumattu peltikatto sopii hyvin erityisesti jyrkille peltikatoille

Mikäli katto on haastavan mallinen tai erityisen loiva, saattaa konesaumakatto olla ainoa vaihtoehto. Jos katossa on esimerkiksi useita kulmia, läpivientejä sekä harjoja, on yhtenäiseksi ja vesitiiviiksi saumattu konesaumakatto fiksuin valinta. 

Lukkosaumattu peltikatto kuitenkin vaatii katolta enemmän jyrkkyyttä, sillä katon minimikaltevuuden on oltava 1:8, kun taas konesaumakatossa vastaava suhdeluku on 1:10. Mikäli et tiedä kattosi kaltevuutta, saat meiltä siihen vastauksen varaamalla maksuttoman kartoituskäynnin.

lukkosaumattu peltikatto | Uusimaa | Pirkanmaa

Pyydä tarjous lukkosaumakatosta!

Tilaa Suomen tyylikkäimmät lukkosaumakatot Pläkkäreiltä. Tutustu palveluun ja pyydä tarjous! 

lukkosaumakatto, lukkosaumakatot, uusimaa ja pirkanmaa

profiloitu peltikatto

Profiilipeltikatto on kaikista edullisin peltikatto

Kaiken kaikkiaan lukkosaumattu peltikatto on usein kertainvestointina konesaumakattoa hieman edullisempi, mutta tästä kolmikosta kaikista edullisin vaihtoehto on kuitenkin profiilipeltikatto, jolla tarkoitetaan muotoiltua eli profiloitua peltikattoa. Profiilipeltikatot voivat olla esimerkiksi

 1. Tiilikuvioituja peltikattoja
 2. Pystysaumaisia peltikattoja
 3. Aaltokuvioituja peltikattoja.

Parhaimmillaan profiilipeltikatto toimii kuitenkin esimerkiksi varastorakennuksen tai teollisuushallin viidentenä julkisivuna. 

Tiilikuvioinen peltikatto on kestävä ja helppo asentaa kattotyyppi, joka muistuttaa perinteistä tiilikattoa. Se on kevyt ja kestävä vaihtoehto, joka sopii erityisesti vanhojen rakennusten kattoremontteihin.

profiloitu peltikatto | Uusimaa | Pirkanmaa

Pyydä tarjous profiilipeltikatosta!

Pläkkärit remontoi & asentaa Suomen upeimmat profiilipeltikatot ammattitaidolla Uudenmaan & Pirkanmaan alueille. Lue lisää & pyydä tarjous!

profiilipeltikatto, profiilipeltikatot, uusimaa ja pirkanmaa

Profiilipeltikatto, lukkosaumakatto vai konesaumakatto – mitä eroa niillä on ja miten valita juuri se sinulle oikea peltikatto?

Kun pohdit peltikattojen eroja, kannattaa muistaa muutama eroavaisuus, mitkä ovat ratkaisevassa asemassa peltikaton valinnassa. Saatat ajatella, ettei peltikatoissa ole eroja, mutta totuus on toinen – naapurin peltikatto voi näyttää samalta, vaikka se onkin täysin eri tavalla tehty kuin oman kodin peltikatto. Kun katemateriaaliksi on valikoitunut pelti, on vielä punnittava profiilipeltikaton, lukkosaumakaton ja konesaumakaton välillä.

Peltikaton suhteen kannattaa pihistämisen sijaan panostaa. Halpa peltikatto usein vaatii enemmän huoltoa ja korjausta, mikä tuntuu lompakossa vielä tulevaisuudessa. Kertainvestointina kalliimpi kattomateriaali ammattilaisen asentamana taas maksaa itsensä takaisin. Mieti siis, haluatko säästää nyt vai pidemmällä tähtäimellä.

Tiesitkö, että sinun on mahdollista hyödyntää peltikaton hankinnassa kotitaloustyön verovähennystä? Kyllä vain! Ota yhteyttä, niin kerromme sinulle mielellämme lisää.

Konesaumattu peltikatto on muita peltikattoja pitkäikäisempi ja täysin vesitiivis valinta

Ammattilaisen tekemä konesaumakatto saattaa pysyä hyvänä jopa 100 vuotta, kun taas profiilipeltikatto ainoastaan puolet siitä. Oli kyse sitten konesaumakatosta, lukkosaumakatosta tai profiilipeltikatosta, peltikaton käyttöikään vaikuttaa aina se, kuinka hyvin siitä pidetään huolta. Mielellään kahdesti vuodessa tehty tarkastus sekä asianmukainen huoltomaalaus tekee katosta kuin katosta kestävämmän.

Konesaumattu peltikatto ei tarvitse lukkosaumakatolle tai profiilipeltikatolle tarpeellisia reikiä, mikä tekee siitä täysin vesitiiviin vaihtoehdon. Kun pelteihin tehdään reikiä kiinnitystä varten, on vuodon mahdollisuus huomattavasti suurempi. 

Kiinnitysreikien vuoksi esimerkiksi lukkosaumakatto ei ole täydellisen vesitiivis, mikä saattaa aiheuttaa ongelmia syksyn rankkasateiden ja kosteiden lumikinosten aikaan. Myöskään profiilipeltikatto ei ole täysin vesitiivis, joten sen alle on asennettava aluskate. Lukkosaumakatto on toisaalta nopea asentaa, ja se sekä profiilipeltikatto ovat huomattavasti edullisempia peltikattoja kuin esimerkiksi täysin käsityönä tehty konesaumakatto.

peltikatto, peltikatto uusimaa, peltikatto pirkanmaa, peltikatot, profiilipeltikatto, konesaumakatto, lukkosaumakatto, uusimaa ja pirkanmaa
peltikatto, peltikatto uusimaa, peltikatto pirkanmaa, peltikatot, profiilipeltikatto, koesaumakatto, lukkosaumakatto

Peltikaton valintaperusteet pähkinänkuoressa

Lyhyesti ja ytimekkäästi tiivistettynä – kun valitset oikean peltikattotyypin omalle kodillesi, kannattaa harkita seuraavia tekijöitä: Kattokaltevuus, budjetti, ulkonäkö, huolto sekä kiinteistösi sijainti.

 1. Kattokaltevuus: konesaumakatto on yleensä paras vaihtoehto jyrkemmille katoille, kun taas profiilipeltikatto sopii paremmin matalammille katoille.
 2. Budjetti: Konesaumakatto on yleensä kallein vaihtoehto, kun taas profiilipeltikatto on yleensä edullisin vaihtoehto. Lukkosaumakatto on hintaluokissa näiden kahden välillä.
 3. Ulkonäkö: Jokainen peltikattotyyppi tarjoaa erilaisen ulkonäön ja esteettisen ilmeen. Konesaumakatto ja lukkosaumakatto tarjoavat ylellisyyttä sekä yksinkertaista ja modernia tyyliä, kun taas profiilipeltikatto tarjoaa klassisemman ulkonäön.
 4. Huollon tarve: Jokainen peltikattotyyppi vaatii jonkin verran huoltoa, mutta konesaumakatto vaatii yleensä vähiten. Lukkosaumakatto ja profiilipeltikatto vaativat hieman konesaumakattoa enemmän huoltoa.
 5. Sijainti: Sijainti voi vaikuttaa myös kattotyypin valintaan. Esimerkiksi jos asut alueella, jossa on paljon lumisateita, konesaumakatto voi olla parempi vaihtoehto, koska se voi kestää raskaan lumen painon paremmin kuin muut peltikattotyypit.

Kun olet harkinnut näitä tekijöitä, voit valita oikean peltikattotyypin omalle kiinteistöllesi. On tärkeää valita katto, joka sopii talon tyyliin ja joka kestää sääolosuhteita alueellasi.


Kodillesi sopiva peltikatto selviää maksuttomalla kartoituskäynnillä!

Peltikattoja on monenlaisia. Naapuri on saattanut valita katemateriaaliksi perinteisen pellin, kun taas toinen huovan ja kolmas tiilen. Toisilla on konesaumattu peltikatto ja osalla lukkosaumakatto tai profiilipeltikatto. Jonkun kriteereihin tulee ehdottomasti sisältyä helppohoitoinen peltikatto, joka kerää vähän likaa, kun taas toisen vaakakupissa painaa enemmän katon äänieristyskyky.

Sopiva katemateriaali löytyy vaihtoehtoja tutkimalla sekä kysymällä alan ammattilaisen näkemystä, sillä katetyypin valintaan vaikuttaa koti itse, sen ympäristö sekä asukkaat. Kodillesi paras peltikatto löytyy kanssamme – varaa kartoituskäynti, joka on sinulle täysin ilmainen, ja jossa pääset selvittämään juuri sinun talollesi sopivan kattotyypin!

Peltikatot | konesaumakatto | lukkosaumakatto | profiilipeltikatto | uusimaa & pirkanmaa

Ota yhteyttä & tilaa Pläkkäreiden peltikatto Uudenmaan & Pirkanmaan alueella!

kattoremontti / kattoremontit, kattoremontti uusimaa / Kattoremontti pirkanmaa, konesaumakatto / konesaumakatot, konesaumakatto uusimaa / konesaumakatto Pirkanmaa, Profiilipeltikatto / profiilipeltikatot, Profiilipeltikatto Uusimaa / profiilipeltikatto Pirkanmaa, Lukkosaumakatto / lukkosaumakatot, lukkosaumakatto Uusimaa / lukkosaumakatto Pirkanmaa, kuntokartoitus / kuntokartoitukset, Kuntokartoitus uusimaa / kuntokartoitus Pirkanmaa, kattohuolto / kattohuollot, Kattohuolto uusimaa / kattohuolto pirkanmaa, Katon huolto, katon huolto uusimaa / katon huolto pirkanmaa, katon maalaukset, Peltikaton maalaus uusimaa / peltikaton maalaus pirkanmaa, Kattovuoto, vuoto, vuotopäivystys, katon vuotopäivystys, katon vuoto, kattopäivystys, katon päivystys

kattoremontti / kattoremontit, kattoremontti uusimaa / Kattoremontti pirkanmaa, konesaumakatto / konesaumakatot, konesaumakatto uusimaa / konesaumakatto Pirkanmaa, Profiilipeltikatto / profiilipeltikatot, Profiilipeltikatto Uusimaa / profiilipeltikatto Pirkanmaa, Lukkosaumakatto / lukkosaumakatot, lukkosaumakatto Uusimaa / lukkosaumakatto Pirkanmaa, kuntokartoitus / kuntokartoitukset, Kuntokartoitus uusimaa / kuntokartoitus Pirkanmaa, kattohuolto / kattohuollot, Kattohuolto uusimaa / kattohuolto pirkanmaa, Katon huolto, katon huolto uusimaa / katon huolto pirkanmaa, katon maalaukset, Peltikaton maalaus uusimaa / peltikaton maalaus pirkanmaa, Kattovuoto, vuoto, vuotopäivystys, katon vuotopäivystys, katon vuoto, kattopäivystys, katon päivystys

Tutustu Pläkkäreiden palveluihin:

peltikatto, peltikatto uusimaa, peltikatto pirkanmaa, peltikatot, profiilipeltikatto, konesaumakatto, lukkosaumakatto

Konesaumakatot

Tilaa Pläkkäreiden suosituin palvelu eli konesaumattu peltikatto kiinteistöösi! Teemme konesaumakatot niin yksityisille kuin yritystahoille.

kattoremontti / kattoremontit, 
kattoremontti uusimaa / Kattoremontti pirkanmaa, 

Peltikatto / Peltikatot,
peltikatto uusimaa / peltikatto pirkanmaa, 

Profiilipeltikatto / profiilipeltikatot,
Profiilipeltikatto Uusimaa / profiilipeltikatto Pirkanmaa

kuntokartoitus / kuntokartoitukset,
Kuntokartoitus uusimaa / kuntokartoitus Pirkanmaa

kattohuolto / kattohuollot,
Kattohuolto uusimaa / kattohuolto pirkanmaa,
Katon huolto, katon huolto uusimaa / katon huolto pirkanmaa, 

katon maalaukset,
Peltikaton maalaus uusimaa / peltikaton maalaus pirkanmaa 

Kattovuoto, vuoto, vuotopäivystys, katon vuotopäivystys, katon vuoto, kattopäivystys, katon päivystys

Profiilipeltikatot

Pläkkärit tekee tarvitsemasi profiilipeltikatot ammattitaidolla, näyttävällä lopputuloksella. Lue, mikä profiloitu peltikatto on, ja pyydä tarjous!

kattoremontti / kattoremontit, 
kattoremontti uusimaa / Kattoremontti pirkanmaa, 

Peltikatto / Peltikatot,
peltikatto uusimaa / peltikatto pirkanmaa, 

Lukkosaumakatto / lukkosaumakatot,
lukkosaumakatto Uusimaa / lukkosaumakatto Pirkanmaa

kuntokartoitus / kuntokartoitukset,
Kuntokartoitus uusimaa / kuntokartoitus Pirkanmaa

kattohuolto / kattohuollot,
Kattohuolto uusimaa / kattohuolto pirkanmaa,
Katon huolto, katon huolto uusimaa / katon huolto pirkanmaa, 

katon maalaukset,
Peltikaton maalaus uusimaa / peltikaton maalaus pirkanmaa 

Kattovuoto, vuoto, vuotopäivystys, katon vuotopäivystys, katon vuoto, kattopäivystys, katon päivystys

Lukkosaumakatot

Pläkkäreiltä voit tilata myös lukkosaumakatot. Lue, mikä lukkosaumattu peltikatto on, ja pyydä kattopalvelusta tarjous!

kattoremontti / kattoremontit, 
kattoremontti uusimaa / Kattoremontti pirkanmaa, 

Peltikatto / Peltikatot,
peltikatto uusimaa / peltikatto pirkanmaa, 

konesaumakatto / konesaumakatot, 
konesaumakatto uusimaa / konesaumakatto Pirkanmaa,

Profiilipeltikatto / profiilipeltikatot,
Profiilipeltikatto Uusimaa / profiilipeltikatto Pirkanmaa

Lukkosaumakatto / lukkosaumakatot,
lukkosaumakatto Uusimaa / lukkosaumakatto Pirkanmaa

kuntokartoitus / kuntokartoitukset,
Kuntokartoitus uusimaa / kuntokartoitus Pirkanmaa

kattohuolto / kattohuollot,
Kattohuolto uusimaa / kattohuolto pirkanmaa,
Katon huolto, katon huolto uusimaa / katon huolto pirkanmaa, 

katon maalaukset,
Peltikaton maalaus uusimaa / peltikaton maalaus pirkanmaa 

Kattovuoto, vuoto, vuotopäivystys, katon vuotopäivystys, katon vuoto, kattopäivystys, katon päivystys

Kattohuollot

Teemme myös kiinteistösi kattoremontit, lumenpudotukset ja muut kattohuollot puolestasi, laadulla ja nopeasti. 

kattoremontti / kattoremontit, 
kattoremontti uusimaa / Kattoremontti pirkanmaa, 

Peltikatto / Peltikatot,
peltikatto uusimaa / peltikatto pirkanmaa, 

konesaumakatto / konesaumakatot, 
konesaumakatto uusimaa / konesaumakatto Pirkanmaa,

Profiilipeltikatto / profiilipeltikatot,
Profiilipeltikatto Uusimaa / profiilipeltikatto Pirkanmaa

Lukkosaumakatto / lukkosaumakatot,
lukkosaumakatto Uusimaa / lukkosaumakatto Pirkanmaa

kuntokartoitus / kuntokartoitukset,
Kuntokartoitus uusimaa / kuntokartoitus Pirkanmaa

kattohuolto / kattohuollot,
Kattohuolto uusimaa / kattohuolto pirkanmaa,
Katon huolto, katon huolto uusimaa / katon huolto pirkanmaa, 

katon maalaukset,
Peltikaton maalaus uusimaa / peltikaton maalaus pirkanmaa 

Kattovuoto, vuoto, vuotopäivystys, katon vuotopäivystys, katon vuoto, kattopäivystys, katon päivystys

Katon maalaus

Pläkkärit tekee katon maalauspalveluita yksityisille sekä yrityskiinteistöille. Tutustu maalauspalveluumme & varaa maksuton kuntokartoitus!

kattoremontti / kattoremontit, kattoremontti uusimaa / Kattoremontti pirkanmaa, konesaumakatto / konesaumakatot, konesaumakatto uusimaa / konesaumakatto Pirkanmaa, Profiilipeltikatto / profiilipeltikatot, Profiilipeltikatto Uusimaa / profiilipeltikatto Pirkanmaa, Lukkosaumakatto / lukkosaumakatot, lukkosaumakatto Uusimaa / lukkosaumakatto Pirkanmaa, kuntokartoitus / kuntokartoitukset, Kuntokartoitus uusimaa / kuntokartoitus Pirkanmaa, kattohuolto / kattohuollot, Kattohuolto uusimaa / kattohuolto pirkanmaa, Katon huolto, katon huolto uusimaa / katon huolto pirkanmaa, katon maalaukset, Peltikaton maalaus uusimaa / peltikaton maalaus pirkanmaa, Kattovuoto, vuoto, vuotopäivystys, katon vuotopäivystys, katon vuoto, kattopäivystys, katon päivystys


kattoremontti / kattoremontit, kattoremontti uusimaa / Kattoremontti pirkanmaa, konesaumakatto / konesaumakatot, konesaumakatto uusimaa / konesaumakatto Pirkanmaa, Profiilipeltikatto / profiilipeltikatot, Profiilipeltikatto Uusimaa / profiilipeltikatto Pirkanmaa, Lukkosaumakatto / lukkosaumakatot, lukkosaumakatto Uusimaa / lukkosaumakatto Pirkanmaa, kuntokartoitus / kuntokartoitukset, Kuntokartoitus uusimaa / kuntokartoitus Pirkanmaa, kattohuolto / kattohuollot, Kattohuolto uusimaa / kattohuolto pirkanmaa, Katon huolto, katon huolto uusimaa / katon huolto pirkanmaa, katon maalaukset, Peltikaton maalaus uusimaa / peltikaton maalaus pirkanmaa, Kattovuoto, vuoto, vuotopäivystys, katon vuotopäivystys, katon vuoto, kattopäivystys, katon päivystys

Seuraa Pläkkäreiden arkea myös sosiaalisessa mediassa!

Pläkkärit ovat aktiivisia myös Instagramissa, Facebookissa, Tiktokissa ja Youtubessa. Käy kurkkaamassa, kuinka eri peltikattotyypit toteutetaan Pläkkäreillä, ja ota kanavamme seurantaan!

Työmme jälkeä Instagramissa

%d bloggaajaa tykkää tästä: