Mikä on konesaumattu peltikatto ja miksi sellainen kannattaa olla? 

uusimaa & pirkanmaa | Konesaumakatto | konesaumakatot | konesaumattu peltikatto

Mikä on konesaumattu peltikatto ja miksi sellainen kannattaa olla?

Lue, mikä on konesaumattu peltikatto, ja minkä takia niin monet Pläkkärin asiakkaista valitsevat juuri sen omaksi katokseen! Ota myös halutessasi yhteyttä palveluun liittyen.

Konesaumakatto – Suomalaisten suosimin peltikatto

Konesaumattu peltikatto tunnetaan myös nimellä rivipeltikatto tai konesaumakatto. Kyse on suomalaisten suosimasta, perinteisestä katemateriaalista, joka tunnetaan vuosikymmeniä kestävänä ja erittäin vesitiiviinä vaihtoehtona. Konesaumakattoa jäljittelevät profiilipeltikatto sekä lukkosaumakatto, joiden erottaminen konesaumakatosta voi olla hankalaa. Vaikka moni peltikatto olisi ulkonäöltään lähestulkoon identtinen, niillä voi kuitenkin olla hyvin erilaisia ominaisuuksia, jotka kannattaa huomioida katetyypin valinnassa.

Yksinkertainen vastaus kysymykseen “mikä on konesaumakatto?” on peltikatto, jossa pellit on saumattu kiinni toisiinsa kaksinkertaisesti ilman katteen rei’ittämistä. Saatat myös miettiä, miksi konesaumakatto kannattaa olla, joten kerromme sen hyödyistä alla.

Pläkkärit Oy - kattoremontti, kattoremontit, peltikatto, peltikatot, konesaumakatto, konesaumakatot, kuntokartoitus, peltikatto, peltikatto pirkanmaa, kattohuolto, kattohuolto pirkanmaa, kattohuolto uusimaa, katon huolto pirkanmaa, kattoremontti pirkanmaa

Konesaumattu peltikatto on vesitiivis vaihtoehto, joka tehdään käsityönä

Konesaumakatto valmistetaan käsin saumaamalla 535 mm leveät peltirivit toisiinsa. Saumat suljetaan saumauskoneella ja tiivistysaineella, joten esimerkiksi profiilipeltikatolle tai lukkosaumakatolle pakollisia kiinnitysreikiä ei tarvita. Näin ollen konesaumakatto on jo lähtökohtaisestikin täysin vedenpitävä.

Asentajan erityisosaaminen ja saumojen sulkemiseen suunnitellut työvälineet ovat edellytys sille, että konesaumakatto asennetaan onnistuneesti. Lopputulos riippuu peltisepän ammattitaidosta, joten tekijä kannattaa valita huolella. Me Pläkkäreillä olemme erikoistuneet peltikattoihin, joista suosituin tuotteemme onkin käsintehty Pläkkäri-konesaumakatto. Voit siis luottaa siihen, että työn jälki on priimaa!

Miksi valita konesaumattu peltikatto? Konesaumakatto omaa kolme tärkeää hyötyä

Konesaumattu peltikatto on ajattoman kaunis, pitkäikäinen ja eri vuodenaikojen rasitteet hyvin kestävä vaihtoehto. Kattoa ei syyttä kutsuta kodin viidenneksi julkisivuksi, joten sen materiaalin valintaan kannattaa kysyä myös asiantuntijan näkemys. Listasimme alle kolme tärkeintä seikkaa, miksi valita konesaumakatto jonkin muun katetyypin sijaan.

1. Konesaumakatto on kuin luotu Suomen sääolosuhteisiin

Suomessa katot ovat koetuksella. Sateinen syksy ja talven kostea, raskas lumi rasittaa kattoja altistaen ne veden aiheuttamille vaurioille. Täysin reiätön konesaumakatto valikoituu monen suomalaisen kodin katemateriaaliksi sen kestävyyden ja lähes sataprosenttisen vesitiiviyden vuoksi. Konesaumattuun peltikattoon ei tehdä esimerkiksi lukkosaumakatolle tyypillisiä kiinnitysreikiä lainkaan, vaan pellit saumataan tiiviisti toisiinsa tuplasaumauksella.

2. Oikein hoidettuna konesaumakatto on pitkäikäinen

Konesaumakatto on varsin helppohoitoinen vaihtoehto, joka kestää vuosikymmeniä. Konesaumakatto ei myöskään sammaloidu tai vaadi jatkuvaa huolenpitoa, vaan ainoastaan säännöllisellä tarkastuksella ja noin 15-20 vuoden välein tehdyllä huoltomaalauksella voidaan sen olettaa kestävän käyttöä jopa 100 vuotta. Huollettuna konesaumattu peltikatto kestää siis muita katemateriaaleja huomattavasti pidempään, joten se on myös taloudellinen ratkaisu.

3. Konesaumakatto on asennettavissa myös haastaville katoille

Oli kyse sitten omakotitalosta, kerrostalosta, rivitalosta tai arvorakennuksesta, toimii varmana valintana konesaumakatto. Mikäli verrataan konesaumakattoa esimerkiksi lukkosaumakattoon, on konesaumattu peltikatto varmempi valinta vesitiiviytensä vuoksi myös haastavan mallisille katoille. Hyvin loivaan kattoon tai muodoiltaan vaativaan kattoon on konesaumakatto usein ainoa vaihtoehto.

Konesaumakaton hinta

Konesaumattu peltikatto tehdään käsityönä kestämään vuosikausia, mikä tekee siitä peltikattojen ykkösen.

Tarvittaessa saat meiltä kaiken purkutöistä pellitykseen ja kattoturvatuotteiden asennukseen ammattitaidolla sekä aina aikataulussa.

Konesaumakaton hintaan vaikuttavia tekijöitä ovat:

  • Neliöiden määrä
  • Pohjatöiden tarve
  • Katon jyrkkyys

Tavoitteemme on tehdä kestäviä peltikattoja hyvään hintaan. Tarkistamme katon rakenteet, laadimme kirjallisen korjaussuunnitelman ja annamme sinulle tarjouksen, joka pitää. Kanssamme kaikki katon huoltotoimenpiteet sujuvat helposti!

Ps. Lue syväluotaava artikkelimme kattoremontin hintaan yleisesti vaikuttavista tekijöistä täältä!

Konesaumakaton korjaus ja huolto

Konesaumattu peltikatto ajatellaan olevan lähes huoltovapaa katemateriaali. Helppohoitoisena materiaalina konesaumakatto on usein täydellinen valinta niin kotiin kuin loma-asuntoonkin. Keväällä ja syksyllä tehtävä, huolellinen kuntotarkastus sekä säännöllinen huoltomaalaus riittää pitämään konesaumatun peltikaton pitkäikäisenä. Ainoastaan kattopellit, niiden pinnoitus, kattoturvatuotteet ja sadevesijärjestelmä kannattaa tarkistaa kahdesti vuodessa.  

Peltikatolle tyypillisiltä ongelmilta, kuten pinnoitteen kulumiselta ja katon ruostumiselta on mahdollista välttyä kokonaan, kun katosta pitää hyvää huolta. Tarvittaessa voit kutsua meidät kartoittamaan kotisi katon kunnon ja tekemään mahdolliset huolto- tai korjaustyöt.

Työmme jälkeä 1920x811px
Pläkkärit Oy - kattoremontti, kattoremontit, peltikatto, peltikatot, konesaumakatto, konesaumakatot, kuntokartoitus, peltikatto, peltikatto pirkanmaa, kattohuolto, kattohuolto pirkanmaa, kattohuolto uusimaa, katon huolto pirkanmaa, kattoremontti pirkanmaa

Onko konesaumattu peltikatto paras valinta kotisi katoksi? Ota siitä selvää varaamalla maksuton arviokäyntimme!

Konesaumattu peltikatto saattaa hyvinkin olla se kaikista fiksuin vaihtoehto! Eri katemateriaaleista kannattaa kuitenkin ottaa selvää, ja pyytää paikalle ammattilainen, jolta saat luotettavan arvion kotisi katon kunnosta ja siihen sopivasta katetyypistä. Katemateriaalin valintaan vaikuttaa moni asia, joista mainittakoon muun muassa katon kaltevuus, asukkaiden mieltymykset ja talon sijainti sekä sen ympäristö. Me tarjoamme sinulle kartoituskäynnin täysin ilmaiseksi – pyrimme palvelemaan niin ammattitaitoisesti, että käännyt takuulla puoleemme myös huollon tai korjauksen ollessa ajankohtainen.


uusimaa & pirkanmaa | Konesaumakatto | konesaumakatot | konesaumattu peltikatto

Ota yhteyttä & tilaa Pläkkäreiden peltikatto Uudenmaan & Pirkanmaan alueella!

kattoremontti / kattoremontit, kattoremontti uusimaa / Kattoremontti pirkanmaa, konesaumakatto / konesaumakatot, konesaumakatto uusimaa / konesaumakatto Pirkanmaa, Profiilipeltikatto / profiilipeltikatot, Profiilipeltikatto Uusimaa / profiilipeltikatto Pirkanmaa, Lukkosaumakatto / lukkosaumakatot, lukkosaumakatto Uusimaa / lukkosaumakatto Pirkanmaa, kuntokartoitus / kuntokartoitukset, Kuntokartoitus uusimaa / kuntokartoitus Pirkanmaa, kattohuolto / kattohuollot, Kattohuolto uusimaa / kattohuolto pirkanmaa, Katon huolto, katon huolto uusimaa / katon huolto pirkanmaa, katon maalaukset, Peltikaton maalaus uusimaa / peltikaton maalaus pirkanmaa, Kattovuoto, vuoto, vuotopäivystys, katon vuotopäivystys, katon vuoto, kattopäivystys, katon päivystys

Tutustu Pläkkäreiden peltikatto -palveluihin:

kattoremontti / kattoremontit, 
kattoremontti uusimaa / Kattoremontti pirkanmaa, 

Peltikatot,
peltikatto uusimaa / peltikatto pirkanmaa,  

konesaumakatto / konesaumakatot, 
konesaumakatto uusimaa / konesaumakatto Pirkanmaa,

kuntokartoitus / kuntokartoitukset,
Kuntokartoitus uusimaa / kuntokartoitus Pirkanmaa

kattohuolto / kattohuollot,
Kattohuolto uusimaa / kattohuolto pirkanmaa,
Katon huolto, katon huolto uusimaa / katon huolto pirkanmaa, 

Kattovuoto, vuoto, vuotopäivystys, katon vuotopäivystys, katon vuoto, kattopäivystys, katon päivystys

Konesaumakatot

Tilaa Pläkkäreiden suosituin palvelu eli konesaumakatto kiinteistöösi! Teemme konesaumakatot niin yksityisille kuin yritystahoille.

kattoremontti / kattoremontit, 
kattoremontti uusimaa / Kattoremontti pirkanmaa, 

Peltikatot,
peltikatto uusimaa / peltikatto pirkanmaa,  

Profiilipeltikatto / profiilipeltikatot,
Profiilipeltikatto Uusimaa / profiilipeltikatto Pirkanmaa

kuntokartoitus / kuntokartoitukset,
Kuntokartoitus uusimaa / kuntokartoitus Pirkanmaa

kattohuolto / kattohuollot,
Kattohuolto uusimaa / kattohuolto pirkanmaa,
Katon huolto, katon huolto uusimaa / katon huolto pirkanmaa, 

katon maalaukset,
Peltikaton maalaus uusimaa / peltikaton maalaus pirkanmaa 

Kattovuoto, vuoto, vuotopäivystys, katon vuotopäivystys, katon vuoto, kattopäivystys, katon päivystys

Profiilipeltikatot

Pläkkärit tekee tarvitsemasi profiilipeltikatot ammattitaidolla, näyttävällä lopputuloksella. Lue, mikä profiilipeltikatto on, ja pyydä tarjous!

kattoremontti / kattoremontit, 
kattoremontti uusimaa / Kattoremontti pirkanmaa, 

Peltikatot,
peltikatto uusimaa / peltikatto pirkanmaa,  

Lukkosaumakatto / lukkosaumakatot,
lukkosaumakatto Uusimaa / lukkosaumakatto Pirkanmaa

kuntokartoitus / kuntokartoitukset,
Kuntokartoitus uusimaa / kuntokartoitus Pirkanmaa

kattohuolto / kattohuollot,
Kattohuolto uusimaa / kattohuolto pirkanmaa,
Katon huolto, katon huolto uusimaa / katon huolto pirkanmaa, 

katon maalaukset,
Peltikaton maalaus uusimaa / peltikaton maalaus pirkanmaa 

Kattovuoto, vuoto, vuotopäivystys, katon vuotopäivystys, katon vuoto, kattopäivystys, katon päivystys

Lukkosaumakatot

Pläkkäreiltä voit tilata myös lukkosaumakatot. Lue, mikä lukkosaumakatto on, ja pyydä kattopalvelusta tarjous!

kattoremontti / kattoremontit, 
kattoremontti uusimaa / Kattoremontti pirkanmaa, 

Peltikatot,
peltikatto uusimaa / peltikatto pirkanmaa,  

konesaumakatto / konesaumakatot, 
konesaumakatto uusimaa / konesaumakatto Pirkanmaa,

Profiilipeltikatto / profiilipeltikatot,
Profiilipeltikatto Uusimaa / profiilipeltikatto Pirkanmaa

Lukkosaumakatto / lukkosaumakatot,
lukkosaumakatto Uusimaa / lukkosaumakatto Pirkanmaa

kuntokartoitus / kuntokartoitukset,
Kuntokartoitus uusimaa / kuntokartoitus Pirkanmaa

kattohuolto / kattohuollot,
Kattohuolto uusimaa / kattohuolto pirkanmaa,
Katon huolto, katon huolto uusimaa / katon huolto pirkanmaa, 

katon maalaukset,
Peltikaton maalaus uusimaa / peltikaton maalaus pirkanmaa 

Kattovuoto, vuoto, vuotopäivystys, katon vuotopäivystys, katon vuoto, kattopäivystys, katon päivystys

Kattohuollot

Teemme myös kiinteistösi kattohuollot ja muut kattoremontit puolestasi, laadulla ja nopeasti. 

kattoremontti / kattoremontit, 
kattoremontti uusimaa / Kattoremontti pirkanmaa, 

Peltikatot,
peltikatto uusimaa / peltikatto pirkanmaa,  

konesaumakatto / konesaumakatot, 
konesaumakatto uusimaa / konesaumakatto Pirkanmaa,

Profiilipeltikatto / profiilipeltikatot,
Profiilipeltikatto Uusimaa / profiilipeltikatto Pirkanmaa

Lukkosaumakatto / lukkosaumakatot,
lukkosaumakatto Uusimaa / lukkosaumakatto Pirkanmaa

kuntokartoitus / kuntokartoitukset,
Kuntokartoitus uusimaa / kuntokartoitus Pirkanmaa

kattohuolto / kattohuollot,
Kattohuolto uusimaa / kattohuolto pirkanmaa,
Katon huolto, katon huolto uusimaa / katon huolto pirkanmaa, 

katon maalaukset,
Peltikaton maalaus uusimaa / peltikaton maalaus pirkanmaa 

Kattovuoto, vuoto, vuotopäivystys, katon vuotopäivystys, katon vuoto, kattopäivystys, katon päivystys

Katon maalaus

Pläkkärit tekee katon maalauspalveluita yksityisille sekä yrityskiinteistöille. Tutustu maalauspalveluumme & varaa maksuton kuntokartoitus!


Seuraa Pläkkäreiden arkea myös sosiaalisessa mediassa!

Pläkkärit ovat aktiivisia myös Instagramissa, Facebookissa, Tiktokissa ja Youtubessa. Käy kurkkaamassa kattoprojektien kulkua ja referenssejä peltikattojen lopputuloksista, ja ota kanavamme seurantaan!

%d bloggaajaa tykkää tästä: